To Dulferdance page To Dulferjazz page To Dulfer Facebook page To Dulfer Youtube channel
    To Dulfer contact page
 
To Dulfer Bookings page
To Concerts page
To Dulfer Videos page
To Photos page
To Buy CDS page
To Dulfer Downloads page
To Dulfer Streams page
To Dulfer Books page
To Dulfography page
To Dulfer Discography page
To Dulfer Stageplan page
To Dulfer Gear page
To Dulfer Linked page
     
WELKOM OP DULFER'S WEBSITE
 
 
ZONDAG 28 MEI 2017 DULFER 77 VERJAARDAG PARTY CONCERT IN DE MELKWEG, AMSTERDAM
 
 
Hans Dulfer, Funky Organizers e.v.a. Aanvang: 16.00 uur. Tickets hier
 
 
 
 
28 JANUARI 2016 WERD HET LANGVERWACHTE BOEK "HANS DULFER THE STORY OF MY LIFE YOUNG AND FOOLISH" GELANCEERD
 
 
Donderdag 28 januari jl. werd in de Amsterdamse Melkweg het langverwachte boek 'Hans Dulfer The Story of My life Young & Foolish’ gelanceerd. Deze zeer lijvige inkijk in 60 turbulente jaren van Dulfer's exeptionele jazzleven, werd vakkundig en in zeer vlotte stijl geschreven door de veelzijdige auteur Nathalie Lans. De vormgeving van het boek (door Eva Winkelman) is spectaculair, met honderden unieke foto's die de verhalen perfect ondersteunen. Het boek is vanaf heden in de boekhandel verkrijgbaar en ook online via o.a. Scriptum en Bol.com.
 
 
 
 
 
OP 1 OKTOBER 2015 ZETTE DULFER HET LEGENDARISCHE BIMHUIS OP STELTEN
 

Als mede-oprichter van het 'instituut' Amsterdam Bimhuis was het voor Hans Dulfer heel speciaal om dit legendarische jazzpodium tijdens zijn succesvolle 60/75 jubileumtour aan te doen. Het optreden vond plaats op 1 oktober 2015. En toevallig (of niet?).... op 1 oktober 1974 opende het Bimhuis voor het eerst zijn deuren!.. Het werd een jazzparty van de eerste orde. Dulfer trad aan met zijn 'Dulferjazz' formatie ((Jerome Hol gitaar, Eric Barkman bas, Cyril Directie drums), featuring Candy Dulfer en Rob van de Wouw (trompet).

Photo: Johan Janssen - 2015 Bimhuis Amsterdam
 
 
 
 

6 SEPTEMBER 2015 VOND HET AMSTERDAM JAZZ FESTIVAL PLAATS, FEATURING DULFER'S CHOICE!

Zondag 6 september vond de derde editie van het Amsterdam Jazz Festival plaats in de Amsterdam ArenA. Ter gelegenheid van zijn 60/75 jubileumjaar werd Hans Dulfer geconsulteerd voor de programmering van deze speciale 2015 editie: Dulfer's Choice!

Naast de vele Nederlandse topacts die Dulfer uitnodigde (o.a. Candy Dulfer, New Cool Collective en de Deeldeliers), trad ook een van zijn persoonlijke topfavorieten uit het buitenland op: de wereldberoemde saxofonist/vibrafonist Manu Dibango. Manu Dibango had een monsterhit in 1972 met 'Soul Makossa'. Dit nummer was van grote invloed op de ontwikkeling van 'dance' muziek zoals we die vandaag de dag kennen.


Voordat Dulfer zijn eigen show deed (het dak ging eraf!) betrad hij het podium van een van zijn 'All Time Sax Heroes', de levende legende Manu Dibango! Samen speelden ze Manu's beroemde hit uit 1972 'Soul Makossa'.


28 MEI 2015: ONVERGETELIJKE VIERING VAN DULFER'S 75e VERJAARDAG IN AMSTERDAMSE MELKWEG


Dulfer genoot met volle teugen.
Foto: Geert-Jan van Rooij

Donderdag 28 mei 2015 vierde Hans Dulfer in de afgeladen Amsterdamse muziektempel 'De Melkweg' zijn 75e verjaardag. Het werd een onvergetelijke avond waarop Dulfer temidden van zijn familie, muzikanten en een legioen fans het stralende middelpunt vormde.


Foto: Tom Moerenhout

Dulfer had dan ook heel wat te vieren: hij speelt 60 jaar tenorsaxofoon, is 60 jaar spraakmakend bandleider, 50 jaar auteur/columnist, 51 jaar getrouwd, 50 jaar querulant, dik xx jaar 'vader van' en is houder van een record aantal Gouden en Platina CD’s in binnen en buitenland. Heel 2015 staat in het teken van dit unieke jubileumjaar.


Trotse dochter Candy Dulfer speelde de sterren van de hemel. Foto: Tom Moerenhout

Met spetterende optredens van Dulfer's eigen bands Dulferjazz en Dulferdance, dochter Candy Dulfer & Funky Stuff, DJ Feiertag!, de Deeldeliers, DJ's Franky D. & Ronald Linger en de 'Eternal Tenorbattle' van Kiers & de Vries werd het een zinderend feest waarop Dulfer en alle aanwezigen nog lang met plezier zullen terugkijken.

Andreaspenning!
Uit handen van de Amsterdamse locoburgemeester Pieter Litjens ontving Dulfer namens het Amsterdamse stadsbestuur de Andreaspenning, een hoge onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor de jazz in Amsterdam en Nederland.


Foto: ANP Media

Film- en radiogeschiedenis
In de Filmzaal werd doorlopend exclusief filmmateriaal getoond van Hans Dulfer door de jaren heen. In de Theaterzaal werden in de pauzes legendarische radioshows van Dulfer (In the Midnight Hour, Streetbeats enz.) afgespeeld.


Het team van NL Kwadraat met Hans & Candy Dulfer

Intekenen op het aanstaande Dulferboek!
Bij aankomst in de foyer kon het publiek intekenen op het aanstaande boek over Hans Dulfer, met speciale korting! Auteur Nathalie Lans, die zelf aanwezig was, legt de komende maanden de laatste hand aan dit unieke boek 'Dulfer The story of his life! Young & Foolish’, dat - in beperkte oplage - in december zal verschijnen. Wil je er zeker van zijn dat je dit interessante boek (het gaat niet alleen over Hans Dulfer maar ook over zijn blik op 60 jaar jazz- en maatschappelijke ontwikkeling) in bezit krijgt, teken HIER dan alvast in voor een exemplaar!


Auteur Nathalie Lans, Hans Dulfer en drummer Cyril Directie. 

Luister op de CONCERTZENDER online radio naar Dulfer's 'FRONT RUNNIN' jazzuitzendingen
Ook alle gemiste uitzendingen zijn beschikbaar!
 
 
 


Klik op het plaatje om jouw exemplaar van het Dulferboek te reserveren!Hans tekent voor de zekerheid zelf ook maar alvast in voor het boek..


Hans Dulfer en Jerome Hol. Foto: Tom Moerenhout


Dulfer's Dulferdance band. Met Jerome Hol, Cyril Directie, Eric Barkman, John Helder en DJ Joris Feiertag


Candy Dulfer & Funky Stuff met Jan van Duikeren, Ulco Bed, Cyril Directie en Manuel Hugas


De Deeldeliers met Boris van der Lek, Dulfer, Jules Deelder, Bas van Lier en Eric Kooger

De muzikanten hadden honger..
Hans Dulfer en de host van de avond, Koen Schouten. Foto: Tom MoerenhoutBenjamin Herman, Saskia Laroo, Hans Dulfer, Rob van de Wouw, Eric Barkman, Jerome Hol en Cyril Directie. Foto: Marijn DulferVoor de gelegenheid speelde de 'sinds 10 jaar niet meer bestaande 'Kiers & de Vries Band'. Met: Joost Kroon, Robin Koerts, Nick Vos en als gasten Nippy Noya, Pape Seck, Boris van der Lek, Rinus Groeneveld en Suzanne Alt.

Special guest Joseph 'Defunkt' Bowie


Special guest Benjamin Herman


Fotoverslag
Zie voor een fraai foto-overzicht van deze geweldige avond deze pagina van fotograaf Tom Moerenhout.